Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post Reply
mda
Posts: 49
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:38 pm

Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by mda » Sat Sep 17, 2016 2:15 pm

Hi,

With firmware 1.6.9 on my autelis connected to my Jandy iAuqalink RS-8 Combo with Firmware T.1, the autelis Pumps page is showing "off" on my one variable speed pump even though the pump is on at speed #1 (and the Autelis equipment page shows the pump as correctly being on). Screen shots are here: https://www.dropbox.com/s/mqlz6mn7f4cym ... g.zip?dl=1

Thanks.
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by autelis » Sat Sep 17, 2016 3:54 pm

Thanks for your report. We will check it.
Autelis.com Staff
mda
Posts: 49
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:38 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by mda » Tue Sep 20, 2016 11:08 pm

autelis wrote:Thanks for your report. We will check it.
It looks like I ran into another bug in 1.6.9. The Kaypad simulator and iAqualink show my Aquapure salt level as 3400 ppm but the Chemistry page of the Autelis (and the data it reports to Vera) shows 3800 ppm at the same time.

Here are some screen shots https://www.dropbox.com/s/2i2jle45mqu6q ... e.zip?dl=1

Thanks
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by autelis » Thu Sep 22, 2016 4:46 pm

Thanks for the information. We will also look at this second issue.
Autelis.com Staff
mda
Posts: 49
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:38 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by mda » Sat Oct 22, 2016 5:06 pm

I think i found a 3rd bug in 1.6.9... if the filter pumps is off when the Autelis restarts then even once the filter pump is on the Autelis does not report the Aquapure's status (the "Chemistry" page remains blank and no information is sent to the Vera either). If i restart the Autelis once the filter is running then the Autelis does report Aquapure information.

How are things looking for an update to find the above 2 bugs and hopefully this one? Thanks!
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by autelis » Wed Oct 26, 2016 8:48 am

Thanks for your post. I will check on the status of those fixes. Thanks for your patience.
Autelis.com Staff
mda
Posts: 49
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:38 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by mda » Fri Nov 11, 2016 8:23 pm

autelis wrote:Thanks for the information. We will also look at this second issue.
Just wanted to check on this. Is there anything more I can do to help track these down? Thanks!
mda
Posts: 49
Joined: Tue Apr 30, 2013 11:38 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by mda » Sun Nov 13, 2016 3:56 pm

mda wrote:
autelis wrote:Thanks for your report. We will check it.
It looks like I ran into another bug in 1.6.9. The Kaypad simulator and iAqualink show my Aquapure salt level as 3400 ppm but the Chemistry page of the Autelis (and the data it reports to Vera) shows 3800 ppm at the same time.
Thanks
Here is another example from today. The keypad emulator shows a salt level of 3400 ppm (as does the Aquapure's LCD screen) but the Chemistry page shows 3500 ppm.



Image

Image
Korey
Posts: 6
Joined: Sat Dec 03, 2016 7:41 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by Korey » Tue Mar 14, 2017 7:20 pm

any word on a fix for these issues?
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Bug in Firmware 1.6.9: Pumps page shows off when on

Post by autelis » Fri Mar 24, 2017 4:08 pm

Sorry for the delay in response. There is no update available yet however we will be resuming operations at the beginning of next month when our inventory is restocked and will continue to work on this.

Thanks
Autelis.com Staff
Post Reply